Als toekomstige machineoperator in de houttechniek speel je een cruciale rol in het vormgeven van hoogwaardige houtproducten. Of je nu geïnteresseerd bent in het vervaardigen van meubels, het maken van fineer of het produceren van innovatieve houten constructies, de opleiding biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te werken in de wereld van houttechniek. Tijdens de opleiding Allround machineoperator houttechniek leer je hoe je CNC-machines kunt bedienen. Voor jou heeft een freesmachine, verdiktebank, lintzaagmachine, verstekzaag of houtdraaibank geen geheimen meer. Veel van deze houtbewerkingsmachines worden tegenwoordig aangestuurd door computers waarmee je hout kunt zagen, schaven of frezen. Ook weet je na deze opleiding voor over verschillende soorten hout.
Bij ons zijn er geen scholen bekend die deze mbo opleiding aanbieden. Schrijf je niet in zonder zelf een kijkje te nemen op de school, bijvoorbeeld tijdens een open dag, proefstudeerdag of meeloopdag.
In de praktijk ervaar je hoe het is om te werken en hoe leuk het vak is. Tijdens de mbo opleiding maak je daarom kennis met deze praktijk. Meestal doe je dit door een stage te lopen bij een timmerbedrijf of op een werkplaats. Je kansen om een stage of een baan te vinden zijn volgens het SBB overal redelijk.
Je kansen om een baan te vinden zijn heel goed. Volgens het SBB kunnen je kansen op werk niet beter zijn. Nergens ben je lang aan het zoeken naar werk. Heb je interesse in deze opleiding, kijk dan ook op de pagina over de baankansen na mbo Allround machineoperator houttechniek.
Om met deze opleiding (niveau 3) te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Check wat de toelatingseisen zijn van deze opleiding. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een werkgever.
Als jij kiest voor deze opleiding op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud. Kies binnen deze opleiding bijvoorbeeld voor leuke keuzedelen als Digitale vaardigheden, Experimenteren met materialen en technieken, Industrieel spuiten timmerwerk, Procesoptimalisatie industrieel produceren met hout, Montage houten elementen op de bouwplaats, Standaard eind- en langsprofielen maken met conventionele houtbewerkingsmachines, Inleiding personeelsmanagement, Bijzondere eind- en langsprofielen maken met conventionele houtbewerkingsmachines of wat dacht je van Voorbereiding werkvoorbereider industrieel produceren met hout.
Na de opleiding Allround machineoperator houttechniek kun je solliciteren naar verschillende banen. Denk bijvoorbeeld aan:
Opleidingsdomein: Afbouw, hout en onderhoud
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld 2024-2025: € 1.419,- (BOL) of € 715,- (BBL), publieke school
Crebonummer: 25586
Taal opleiding:
Stagekans tijdens opleiding:
Baankans na diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Industrieel produceren met hout 3
← Terug naar MBO Vormgeving en Media
Start jij in september met een opleiding in de houtbewerking, stoffering, inrichting of het onderhoud aan een publieke mbo school? Dan dien jij je voor 1 april in te schrijven.
Ben jij benieuwd wanneer de open dagen zijn voor de onderhoud- of houtbewerking-opleidingen? Bekijk waar je de open dagen in het mbo kunt vinden.
De overheid ondersteunt je als je een opleiding in de houtbranche, schoonmaak of afbouw wilt volgen. Er is een grote kans dat je studiefinanciering op het mbo kunt aanvragen.