Parket is één van de populairste vloerbedekkingen. Nadat mensen in de winkel hun vloer hebben uitgezocht en besteld ga jij met je collega's op pad om de vloer bij de mensen thuis neer te leggen. Vaak moet je vooraf de ruimte opmeten en kijken welke voorbereiding er nodig is. Je neemt de juiste spullen mee en geeft aanwijzingen aan je minder ervaren collega's. Je leert tijdens de opleiding van alles over parket, maar ook houten vloeren, kurk en laminaat komen aan bod. Je werkt bij de mensen thuis, door het hele land. Banen zijn er bij parketwinkels en speciale parketteursbedrijven. Je kunt ook als zelfstandige je brood verdienen.
Met name in de praktijk ga je ervaren hoe het is om te werken en hoe leuk het vak is als vloerenlegger van parket. Tijdens de opleiding maak je daarom kennis met deze praktijk. Meestal doe je dit door een stage te lopen bij een vloerenbedrijf, parketleverancier of vloerenschuurbedrijf. Helaas zijn er over deze mbo opleiding geen gegevens bekend over je stagekansen, omdat deze opleiding vooral door bbl-studenten wordt gevolgd.
De kansen om na deze mbo opleiding een baan te vinden zijn volgens het SBB zeer goed. Het vinden van werk mag dus geen probleem voor je zijn. Heb je interesse in deze parketteursopleiding, kijk dan ook op de pagina over de baankansen vloerenleggers.
Om met deze parketteursopleiding niveau 3 te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Check wat de toelatingseisen zijn van deze parketteurs opleiding. Zo kom je niet voor een vervelende ontdekking te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een werkgever.
Als jij kiest voor deze opleiding op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud. Zo kun jij je binnen de parketteursopleiding verdiepen in een onderwerp waar jouw passie echt ligt. Kies binnen deze opleiding bijvoorbeeld voor leuke keuzedelen als Digitale vaardigheden, Duurzaamheid in het beroep C, Ondernemerschap mbo of wat dacht je van PVC-strokenvloeren leggen.
Na de opleiding Allround interieurvakman parketvloeren kun je solliciteren naar verschillende banen bij een vloerenbedrijf, parketleverancier of vloerenschuurbedrijf, je kunt denken aan:
cerlos
voor mij is het nog niet helemaal duidelijk is het ook mogelijk als je basis hebt en boven 21 mag je dan hier alsnog voor aanmelden?
Opleidingsdomein: Afbouw, hout en onderhoud
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld per jaar: € 1.419,- (BOL) of € 715,- (BBL), publieke school
Crebonummer: 25662
Oude naam kwalificatiedossier: Parketteur
Oude naam opleiding: Allround parketteur
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans na diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar Interieurvakmanschap 3
← Terug naar MBO Techniek en Bouw
Wil jij het gaan maken met techniek? Goed bezig! In de techniek kun je alle kanten op: van werken in de bouw tot in een laboratorium. Van sleutelen aan auto's en installaties tot het ontwikkelen van websites en robots. De kans op een goede baan is groot. Er is veel vraag naar technische vakmensen. Jij maakt de wereld een stukje mooier en daar krijg je vaak nog goed betaald voor ook. Da's mooi meegenomen! Onze opleidingen bedenken we samen met bedrijven uit de regio. Zo leer jij precies wat je nodig hebt in de praktijk en ontmoet je misschien wel je nieuwe werkgever. Ontdek het op de website van Techniek College Rotterdam.
Wil jij je aanmelden op het mbo voor de instroom van september? Doe dit dan uiterlijk op 1 april. Lees hier hoe jij je precies moet inschrijven voor het mbo.
Op een speciale pagina kun je alle open dagen in het mbo voor de opleidingen afbouw, hout en onderhoud.
Als je voor deze mbo opleiding kiest in de (af)bouw, dan krijg je te maken met kosten. De uitgaven van het kopen van gereedschappen, studieboeken en collegegeld kunnen flink oplopen. Maar als je 18 of ouder bent, dan kun je studiefinanciering ontvangen voor het volgen van een mbo voltijdopleiding. Heb jij daar recht op?