Home, mbo opleidingen, open dagen, mbo niveaus, beroepentest
MBO Assemblagetechnicus

MBO Assemblagetechnicus - niveau 2

Personenauto's, motoren en bedrijfswagens worden gebouwd in een fabriek. Daar is een lopende band waar alle onderdelen bij elkaar komen. Monteurs zorgen met handgereedschap, elektrisch en pneumatisch gereedschap dat al die onderdelen op de juiste manier aan elkaar komen te zitten - dat heet 'assembleren'. Samen zetten ze zo een voertuig in elkaar. Je werkt in teams en hebt samen de verantwoordelijkheid voor een deel van de assemblage. Tijdens de opleiding leer je alles over het werken aan de lopende band. Je leert de verschillende onderdelen kennen en gebruikt allerlei assemblagetechnieken, zoals schroeven, nagelen, puntlassen en lijmen. Werk is er in autofabrieken en eventueel ook bij bedrijven gespecialiseerd in de ombouw of afbouw van voertuigen.

Waar kun je deze mbo opleiding volgen?

Bij ons zijn er geen scholen bekend die deze mbo opleiding aanbieden. Schrijf je niet in zonder zelf een kijkje te nemen op de school, bijvoorbeeld tijdens een open dag, proefstudeerdag of meeloopdag.


Tijdens de opleiding Assemblagetechnicus maak je kennis met de praktijk. Een stage geeft jou geweldige kans om de theorie in de praktijk te brengen en waardevolle ervaring op te doen. Bol studenten gaan een stage lopen bij een autobedrijf of bij een garage. Volg je de bbl-variant, dan doe je ervaring op binnen een leerbaan.

Het gaat is de autobranche best goed. Jouw kansen op de arbeidsmarkt zijn op dit moment helaas niet in te schatten. Hopelijk kun je meteen naar een baan crossen met een diploma in je hand, want lang werkloos mag je niet zijn.

Heb jij interesse in deze opleiding op niveau 2? Dan dien jij te voldoen aan de juiste toelatingseisen. Check vroeg genoeg of je voldoet aan deze eisen van de opleiding. Dan kom je niet voor een vervelende ontdekking te staan. Voor de BBL-variant heb je een arbeidscontract nodig.

Binnen deze niveau-2 Assemblagetechnicus opleiding zit een keuzedeel. Hiermee kun jij je verdiepen in de techniek. De mbo-instelling heeft samen met bedrijven bekeken welke keuzedelen goed bij deze mbo opleiding passen. Denk bijvoorbeeld aan Car- en interiorwrapping, Basisvaardigheden metaalbewerken, Verrijking leervaardigheden of Kennis van Bedrijfsautotechniek, maar je kunt ook kiezen voor Onderhoud kleine verbrandingsmotoren (buitenboordmotoren, tuin- en parkmachines).

Ben jij geslaagd voor deze mbo opleiding assemblagetechniek? Dan kun je bijvoorbeeld gaan werken als:

  • Junior Assemblagetechnicus mechatronica
  • Medewerker Assemblagetechnicus
  • Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche

Plaats je opmerking over de opleiding

Assemblagetechnicus



Met jouw reactie worden andere studiekiezers geholpen of een ander helpt jou. Wij beoordelen alle reacties voordat wij ze live zetten op MBOstart. Jouw privacy is erg belangrijk, gebruik daarom alleen je 'voornaam'.

Opleidingsdomein: Mobiliteit en voertuigen
Niveau: 2 (basisberoepsopleiding)
Duur opleiding: 1 tot 2 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 295,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25593
Oude naam opleiding: Assemblagetechnicus Mobiliteitsbranche
Taal opleiding:nederlands

Stagekans opleiding:onbekend

Baankans na diploma:onbekend

SBB, februari 2024

← Terug naar MBO Techniek en Bouw

Maak het met techniek

Maak het met techniek

Wil jij het gaan maken met techniek? Goed bezig! In de techniek kun je alle kanten op: van werken in de bouw tot in een laboratorium. Van sleutelen aan auto's en installaties tot het ontwikkelen van websites en robots. De kans op een goede baan is groot. Er is veel vraag naar technische vakmensen. Jij maakt de wereld een stukje mooier en daar krijg je vaak nog goed betaald voor ook. Da's mooi meegenomen! Onze opleidingen bedenken we samen met bedrijven uit de regio. Zo leer jij precies wat je nodig hebt in de praktijk en ontmoet je misschien wel je nieuwe werkgever. Ontdek het op de website van Techniek College Rotterdam.

Studenten die een mbo-opleiding willen volgen, moeten zich uiterlijk op 1 april hebben aangemeld als zij in september willen beginnen! Lees hier hoe jij je precies moet aanmelden voor het mbo.

Ben jij benieuwd wanneer de voorlichtingsmomenten zijn van de mbo mobiliteit en voertuigen opleidingen? Op een speciale pagina kun je alle open dagen in het mbo vinden.

Als je gaat studeren, dan krijg je te maken met kosten. De uitgaven van het kopen van gereedschap, studieboeken en collegegeld kunnen flink oplopen. Gelukkig betaalt de overheid meestal mee, want je ontvang als je 18 jaar of ouder bent studiefinanciering. Bekijk hier of jij in aanmerking komt voor studiefinanciering.