Of je er nu zelf in zit of eraan sleutelt, technisch gezien wil je dat een vliegtuig altijd voor honderd procent in orde is. Met de opleiding tot constructie repair specialist heb jij hier voor een belangrijk deel de controle over. Je inspecteert de verschillende vliegtuigonderdelen en wanneer je iets verdachts ziet, vervang of repareer je het. Tijdens de opleiding leer je veel over verschillende materialen en gereedschappen, maar daarnaast weet je straks ook hoe je collega's kunt begeleiding. Banen vind je bij luchtvaartmaatschappijen, defensie of gespecialiseerde bedrijven.
Bij ons zijn er geen scholen bekend die deze mbo opleiding aanbieden. Schrijf je niet in zonder zelf een kijkje te nemen op de school, bijvoorbeeld tijdens een open dag, proefstudeerdag of meeloopdag.
Vooral in de praktijk ga je ervaren hoe het is om te werken in het vliegtuigonderhoud en hoe leuk het vak als Constructie repair specialist is. Volg je deze opleiding dan ga je kennis maken met de praktijk. Bol-studenten doe je dit door een stage te lopen bij een luchtvaartmaatschappij of ergens anders in de luchtvaart. Bbl'ers doen praktijkervaring op binnen hun leerbaan. Zij hebben redelijke kansen op het vinden van een stage.
In het afgelopen schooljaar stonden er bijna geen studenten ingeschreven voor deze mbo vliegtuigtechniek opleiding, toch heeft de SBB je baankansen ingeschat. Je kansen op werk zijn goed! Kijken wij naar de hele technieksector, dan is de vraag enorm. Je lijkt dus direct naar een baan te vliegen. Ook kun jij nog verder studeren op het hbo. Voor meer informatie over de arbeidsmarkt kun je kijken bij de algemene baankansen in vliegtuigtechniek.
Om met deze opleiding vliegtuigtechniek niveau 3 te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Lees hier of jouw diploma voldoet en wat de andere toelatingseisen zijn. Zo kom je niet voor een vervelende ontdekking te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig in de luchtvaart.
Als jij kiest voor deze opleiding op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud. Hierdoor kun je een bepaalde richting op waar jouw interesses liggen in de vliegtuigtechniek. Mbo-scholen hebben samen met bedrijven gekeken welke keuzedelen goed bij deze technische opleiding aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Maintenance, repair and overhaul fuel tanks, Verdieping niet-destructief onderzoek, Werken volgens onderhoudsfilosofie MSG-3, Vliegtuigtype Familiarization training, Duits in de beroepscontext, Onderhoud aan windturbines, Basis composieten, Basis inzetbaarheid als militair of Veiligheid en vakmanschap. Uiteindelijk bepaal je zelf welk keuzedeel jij kiest, maar dit is wel een verplicht onderdeel binnen je vliegtuigtechniek opleiding.
Ben jij geslaagd voor deze mbo vliegtuigtechniek opleiding? Dan kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een luchtvaartmaatschappij, vliegtuigbouwer of ergens anders in de luchtvaart als:
Opleidingsdomein: Techniek en procesindustrie
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 715,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25940
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans met diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Luchtvaarttechniek 3
← Terug naar MBO Techniek en Bouw
Wil jij het gaan maken met techniek? Goed bezig! In de techniek kun je alle kanten op: van werken in de bouw tot in een laboratorium. Van sleutelen aan auto's en installaties tot het ontwikkelen van websites en robots. De kans op een goede baan is groot. Er is veel vraag naar technische vakmensen. Jij maakt de wereld een stukje mooier en daar krijg je vaak nog goed betaald voor ook. Da's mooi meegenomen! Onze opleidingen bedenken we samen met bedrijven uit de regio. Zo leer jij precies wat je nodig hebt in de praktijk en ontmoet je misschien wel je nieuwe werkgever. Ontdek het op de website van Techniek College Rotterdam.
Heb jij gekozen voor deze technische mbo opleiding aan een publieke school. Lees dan goed hoe jij je moet inschrijven voor het mbo.
Ben jij benieuwd wanneer de open dagen zijn van de opleidingen techniek en procesindustrie? Op een speciale pagina kun je alle open dagen in het mbo vinden.
Als je kiest voor deze technische opleiding, dan krijg je helaas te maken met forse kosten. Denk maar aan instrumenten, studieboeken en natuurlijk je collegegeld. Als je 18 jaar of ouder bent, kun je studiefinanciering aanvragen bij duo. Het moet dan wel een voltijd mbo opleiding zijn.