Heb jij meer met de vlotte sfeer in een hamburgertentje of ijssalon dan met de deftigheid van een luxe restaurant met dure wijnen? Ook in de fastfoodsector kun je je talent voor de horeca inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de Burger King, McDonalds, Domino's Pizza, Pizzahut, KFC en Subway. Je leert producten samen te stellen, te bereiden en te verkopen. Ook kom je meer te weten over de verschillen in fastfoodketens. Hygiëne en veiligheid zijn onderdeel van je vakkenpakket. Daarnaast leer je snel en servicegericht te werken. Omgaan met klanten is leuk, maar soms ook lastig, bijvoorbeeld als ze een klacht hebben. Met een diploma op niveau 3 kun je eerste verkoper worden. Dan doe je ook coördinerende werkzaamheden en houd je je bezig met voorraad en menu.
Tijdens de fastfood-opleiding maak je alvast kennis met je toekomstige baan. De praktijk is erg belangrijk tijdens je opleiding. Binnen de bol-opleiding ga je daarom een stage lopen bij een fastfoodketen of snackbar. Deze opleiding wordt vooral door bbl-studenten gevolgd. Ben jij een bol-student, dan kun je vrij makkelijk een stage vinden. De fastfoodzaken en andere horecazaken hebben veel stageplaatsen beschikbaar. Vaak zijn de leukste stageplekken snel weg, dus begin tijdig met oriënteren en het zoeken naar een stageplaats in de fastfood-wereld.
De kansen om na deze mbo fastfoodopleiding een baan te vinden zijn overal zeer goed (SBB). Na deze mbo opleiding heb je dus heel 'fast' en zeker een baan. Veel bbl'ers blijven bij hun leerbedrijf werken. Nieuwsgierig naar nog meer informatie over werk? Lees dan hier verder over de arbeidsmarkt fastfood-medewerkers.
Om met deze opleiding (niveau 3) te kunnen beginnen heb je een vooropleiding nodig. Bekijk wat de toelatingseisen zijn van deze opleiding. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ga je de BBL-variant van deze opleiding doen? Dan heb je een baan nodig bij een werkgever.
Als jij kiest voor deze fastfood-opleiding op niveau 3, dan bepaal je voor een deel je eigen inhoud met een of meerdere zit een keuzedelen. Zo kun jij je binnen de opleiding verdiepen in een onderwerp waar jouw passie echt ligt in de snackbar. Mbo scholen hebben samen met snackbedrijven gekeken waar er behoefte aan is. Zo kun je kiezen uit keuzedelen als Eetcultuur en -wensen, Bierkennis, Fooddesign, Van grond tot mond verdieping en Frans in de beroepscontext. Uiteindelijk bepaal je zelf welk keuzedeel jij kiest, maar dit is wel een verplicht onderdeel binnen je opleiding.
Als je klaar bent met deze mbo opleiding voor fastfood-medewerker, dan mag je gaan werken bij een fastfoodketen of snackbar. Zie jij jezelf al werken als:
Dolores
Ik zou graag deze opleiding willen gaan volgen, ik neem aan dat ik dit gewoon zelf vanuit huis doe of moet ik naar een locatie komen?
Opleidingsdomein: Horeca en bakkerij
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 715,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25176
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans met diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Horeca en Toerisme opleidingen
Bij EuroCollege volg je versnelde mbo-opleidingen in business, e-commerce, hotel management en eventmanagement. Leer van top professionals en ontwikkel de mindset en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn. Werk aan echte projecten onder begeleiding van inspirerende experts. Bij EuroCollege staan duidelijkheid, structuur en succes centraal. Ontdek onze opleidingen en boost jouw carrière: Bekijk meer.
Wil jij je aanmelden op het mbo voor de instroom van september? Doe dit dan uiterlijk op 1 april.
Ben jij benieuwd naar de open dagen van de opleidingen horeca en bakkerij? Hier kun je alle mbo open dagen vinden.
Als jij deze mbo opleiding wilt gaan doen, dan kan dat best prijzig zijn. Je dient studiematerialen (denk bijvoorbeeld aan keukenspullen) te kopen, je gaat misschien op kamers en je moet collegegeld betalen. Maar als je 18 jaar of ouder bent ontvang je studiefinanciering. Dit geldt helaas niet voor deeltijdopleidingen in het mbo.