Werken in de bediening houdt meer in dan borden op tafel zetten. Heel belangrijk is gastvrijheid. De gasten moeten zich welkom voelen en jij zorgt ervoor dat het naar hun zin hebben als ze wat drinken of een hapje eten. Je adviseert over het menu of over de drankjes, je rekent af, houdt de voorraden bij en zorgt voor een schoon en veilig café. Je werkt veel met mensen. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar als er klachten zijn is het ook belangrijk dat je die goed afhandelt.
Tijdens de opleiding maak je alvast kennis met je toekomstige baan. De praktijk is erg belangrijk tijdens je horeca-opleiding. Binnen de bol-opleiding ga je daarom een stage lopen bij een hotel, café, restaurant, cruiseschip, discotheek of elders in de horeca. Als jij deze opleiding gaat doen, dan heb je volgens het SBB meer dan genoeg kans op een stageplek. De leukste stages voor Gastheer/-vrouw zijn snel weg, dus begin tijdig met oriënteren en het zoeken naar een stageplaats.
Voor de gastheer/-vrouw zijn er veel vacatures. Je kansen op het vinden van een baan in de horeca zijn overal zeer goed. Veel personeel is door het coronavirus in een andere branche gaan werken, waardoor ze in de horeca veel mensen zoeken.
Heb jij interesse in deze opleiding op niveau 2? Dan dien jij te voldoen aan de juiste toelatingseisen. Bekijk tijdig of je met deze mbo opleiding mag beginnen en kom niet voor onaangename verrassingen te staan. Voor de BBL-variant heb je een arbeidscontract nodig.
Binnen deze niveau-2 opleiding zit een keuzedeel. Hiermee kun jij je verdiepen in een bepaald onderwerp en maak je kennis met je toekomstige beroep in de horeca. De mbo instelling heeft samen met horecabedrijven bekeken welke keuzedelen goed bij deze mbo opleiding passen, waardoor je opleiding beter aansluit op een baan. Je kunt bij deze horecaopleiding denken aan keuzedelen als Rekenen,Bereiden van eenvoudige gerechten, Bierkennis, Wijnkennis, Spaans in de beroepscontext, Bereidt gerechten, Gastvrijheid in de zorg of wat dacht je van het keuzedeel Eetcultuur en -wensen.
Als je klaar bent met deze mbo opleiding, dan mag je gaan werken bij hotels, restaurants, parenclubs, cafés, cruiseschepen, discotheken of elders waar je gastvrij kunt zijn. Zie jij jezelf al werken als:
Leticia Gonzalez
Wat zijn de kosten?
chanella
Ik zou heel graag met deze opleiding willen starten. xxxxxx
Opleidingsdomein: Horeca en bakkerij
Niveau: 2 (basisberoepsopleiding)
Duur opleiding: 1 tot 2 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld schooljaar: € 1.419,- (BOL)/ € 295,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 25168
Oude naam kwalificatiedossier: Medewerker bediening/ café-bar
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans met diploma:
Startsalaris: € 7,00 per uur
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Horeca en Toerisme opleidingen
Bij EuroCollege volg je versnelde mbo-opleidingen in business, e-commerce, hotel management en eventmanagement. Leer van top professionals en ontwikkel de mindset en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn. Werk aan echte projecten onder begeleiding van inspirerende experts. Bij EuroCollege staan duidelijkheid, structuur en succes centraal. Ontdek onze opleidingen en boost jouw carrière: Bekijk meer.
Wil jij je aanmelden op het mbo voor de instroom van september? Doe dit dan uiterlijk op 1 april.
Ben jij benieuwd naar de open dagen van de opleidingen horeca en bakkerij? Hier kun je alle mbo open dagen vinden.
Als jij deze mbo opleiding wilt gaan doen, dan kan dat best prijzig zijn. Je dient studiematerialen (denk bijvoorbeeld aan keukenspullen) te kopen, je gaat misschien op kamers en je moet collegegeld betalen. Maar als je 18 jaar of ouder bent ontvang je studiefinanciering. Dit geldt helaas niet voor deeltijdopleidingen in het mbo.