Hier begint jouw avontuur in de wereld van dierenwelzijn en zorg. In deze opleiding ontdek je hoe je de zorg voor dieren kunt combineren met een warm hart voor mensen. Als Werkbegeleider zorgboerderij leer je de magie van de connectie tussen mens en dier, en hoe je die inzet voor een liefdevolle zorgomgeving. Gedurende deze opleiding duik je in de boeiende wereld van dierhouderij en zorgbedrijven. Je leert niet alleen hoe je voor verschillende dieren zorgt, maar ook hoe je mensen begeleidt en ondersteunt in hun interactie met dieren. Je gaat op ontdekkingstocht, waarbij geen dag hetzelfde is. Ben je gepassioneerd door dierenwelzijn en het bieden van zorg? Wil je een essentiële rol spelen in de zorg voor dieren en mensen? Dan is de mbo-opleiding Werkbegeleider zorgboerderij de perfecte keuze voor jou.
Bij ons zijn er geen scholen bekend die deze mbo opleiding aanbieden. Schrijf je niet in zonder zelf een kijkje te nemen op de school, bijvoorbeeld tijdens een open dag, proefstudeerdag of meeloopdag.
Tijdens de opleiding Werkbegeleider zorgboerderij dompel je jezelf onder in een breed scala aan vakken die je voorbereiden op je toekomstige rol. Je leert over dierenverzorging, gedrag en gezondheid, maar ook over bedrijfseconomie, communicatie en leidinggevende vaardigheden. Daarnaast ontwikkel je een diepgaand begrip van wet- en regelgeving met betrekking tot dierenwelzijn en de gezondheidszorg. Kortom, de mbo-opleiding Werkbegeleider zorgboerderij biedt je de kans om je passie voor dieren te combineren met het zorgen voor mensen. Met stages die je praktijkervaring geven, ben je klaar om een verschil te maken in de dierhouderij en zorgsector.
Stages vormen een integraal onderdeel van de opleiding. Hier krijg je de kans om je opgedane kennis in de praktijk te brengen en waardevolle ervaring op te doen. Tijdens je stages werk je samen met professionals in de dierhouderij en zorgbedrijven. Dit stelt je in staat om te leren hoe je dierenwelzijn en de zorg kunt combineren. Of je nu geïnteresseerd bent in de zorg voor huisdieren of in de landbouwsector, de variëteit aan stages bereidt je voor op een dynamische carrière.
Na deze groene mbo-opleiding mag jij jezelf een echte bomenspecialist noemen. De hele dag werk jij met bomen in tuinen, parken of bossen. Je plant, snoeit en rooit ze. Je zorgt dat bomen gezond blijven met het juiste onderhoud. Ook het kappen van bomen is soms nodig. Tijdens je werk let je op de planning, zodat alles netjes en snel gebeurt. Is de natuur en het verzorgen van bomen jouw ding? Lees dan verder over je arbeidskansen op de pagina over de baankansen als boomverzorger.
Na het behalen van je diploma als Werkbegeleider zorgboerderij wachten er talloze boeiende carrièremogelijkheden op je. Je kunt gaan werken in verschillende sectoren, zoals dierenpensions, zorgboerderijen, dierentuinen, en meer. Bovendien kun je ook leidinggevende posities ambiëren, waarbij je niet alleen verantwoordelijk bent voor het welzijn van de dieren, maar ook voor het managen van een team en de dagelijkse bedrijfsvoering.
Om toegelaten te worden tot de MBO-opleiding Werkbegeleider zorgboerderij, dien je aan bepaalde toelatingseisen te voldoen. Heb jij een vmbo-diploma van de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg? Dan mag je starten met deze opleiding. Ook als je een mbo-studie op niveau 2 hebt afgerond, mag je de mbo-opleiding doen.
Opleidingsdomein: Voedsel, natuur en leefomgeving
Niveau: 3 (vakopleiding)
Duur opleiding: 2 tot 3 jaar
Leerwegen: BBL en BOL
Lesgeld mbo per jaar: € 1.419,- (BOL) of € 715,- (BBL), publieke scholen
Crebonummer: 27017
Oude naam opleiding: Werkbegeleider zorgbedrijf-dierhouderij
Taal opleiding:
Stagekans opleiding:
Baankans met diploma:
SBB, februari 2024
← Terug naar MBO Dieren, Planten en Voeding opleidingen
Heb jij gekozen voor deze mbo opleiding aan een publieke school? Lees hoe jij je moet aanmelden voor het mbo.
Op een speciale pagina kun je alle open dagen in het mbo vinden. Kom daar meer te weten over de opleidingen voedsel, natuur en leefomgeving.
Als je kiest voor deze groene opleiding, dan krijg je te maken met forse uitgaven. Denk maar aan instrumenten, collegegeld en studieboeken. Als je 18 jaar of ouder bent en een voltijdopleiding in het mbo volgt, kun je bijna altijd studiefinanciering aanvragen voor het mbo.